Pentru aceasta mancarica avem nevoie de:
- 6 cartofi de marime medie
- 2 carnaciori subtiri
- 1 ceapa mare
- 2 catei usturoi
- 1 rosie mare
- ardeu verde, ardeu rosu
- 1 ou
- cascaval ras
- cateva fire de patrunjel
- condimente: sare, piper, chilli sau boia iute
Cum o pregatim: mai intai se curata si se spala cartofii. Se taie rondele de grosimea degetului si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb de jumatate. Intre timp se taie carnaciorii rondele subtiri si se calesc pe ambele parti in putin ulei,
se scot pe o farfurie, si in acelasi ulei punem ceapa taiata cubulete la calit, adaugam ardeii, rosia taiata cubulete mici precum si usturoiul tocat.
Se calesc toate vreo 3 minute si adaugam carnaciorii.
Se amesteca si se condimenteaza cu sare, piper si chilli. Intr-o tava se pune jumatate din cartofi, ii stropim cu putin ulei, apoi punem compozitia de legume si carnaciori si acoperim cu restul de cartofi.
Cascavalul ras amestecat cu patrunjelul tocat se pune deasupra cartofilor si apoi si oul batut bine.
Se da la copt pentru aproximativ 20-30 minute. Asa arata mancarica scoasa de la cuptor.
Se pot servi cu diverse salate sau cu ridichi (in cazul meu).